Keratokonus tedavisi nasıl olur?

Keratokonus tedavisi nasıl olur?

Keratokonus zor bir hastalık. Her şeyden önce bunu bir kabullenmemiz gerek.

Söz konusu olan göz gibi çok çok önemli bir organ. Dolayısıyla tedavisi de hassas bir süreç.

Daha önceki yazılarda da belirttiğim gibi, tedaviye başlamadan önce doktor seçiminizi çok iyi yapmanız gerek. Keratokonus gibi bir hastalığın tedavi süreci, her göz doktorunun altından kalkabileceği bir süreç değil.

Keratokonus konusunda uzman bir doktor ile süreci yürütmelisiniz. Doktor tercihiniz sizin tedavi sürecinizi şekillendirecek.

Şöyle anlatayım. Bir doktor size hemen ameliyat olmalısınız derken, bir diğer doktor, hayır ameliyata gerek yok, sürece bir bakalım, daha sonra ameliyat gerekirse yaparız diyebilir. Kendi hikayem bu duruma en iyi örnek. Hikayemi Keratokonus konusunda uzman bir isim: Dr. Efekan Coşkunseven başlıklı yazıdan okuyabilirsiniz.

Keratokonus için; topolazer, kornea içi halka, CCL (CORNEAL CROSS-LINKING) gibi tedavi yöntemleri mevcut. Bu tedavilerden hangisinin sizin hastalığınız için uygulanabilir olduğuna en iyi kararı doktorunuz verecektir.

Ne yazık ki bu hastalığın tedavisi sırasında, yanlış uygulamalar ve yanlış doktor tercihi dolayısıyla bir çok hasta gözünü kaybetme derecesine gelebiliyor. Bu yüzden keratokonus için tedavi yönteminin çok iyi belirlenmiş olması gerek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir